Genos

Profiel

Chris Martijn
Chris Martijn

Chris Martijn is van basisopleiding handelsingenieur en licentiaat in de toegepaste economische wetenschappen, richting marketing aan de Universitaire faculteiten St. Ignatius in Antwerpen.

Dit werd aangevuld door een groot aantal aanvullende opleidingen bij business schools in zowel binnen- als buitenland. Waaronder de Universiteit Antwerpen Management School en de Vlerick Leuven Gent Management School. Bij Vlerick o.a “Instrumenten voor deugdelijk bestuur” – Instituut voor Bestuurders. Een seminarie in Boston over “Change management” (prof G. Hamel en “ Good to great” – J. Collins) en “Advising the family business” in London georganiseerd door het Family Firm Institute.

In 2003 behaalde hij een Executive Master in Interim management bij UAMS, met een scriptie over de rol van de externe manager bij familiale overdracht.

Gedurende zijn loopbaan doorliep hij achtereenvolgens alle verschillende managementniveaus in een viertal middelgrote tot grote familiebedrijven. Hij heeft hierdoor een ruime ervaring opgebouwd in strategievorming, business- en productontwikkeling, internationale verkoop en marketing, productieleiding en -planning, financiën, informatica, human resources, algemeen management, deugdelijk bestuur en vooral in de specifieke dynamiek van het familiebedrijf.

Na het succesvol afsluiten van zijn laatste opdracht in 2005 als afgevaardigd-bestuurder/algemeen directeur van de familiale groep Malysse-Sterima besloot hij zich volledig te richten op het begeleiden van verschillende familiebedrijven.

Naast zijn mandaten als voorzitter of onafhankelijk bestuurder doceerde hij jarenlang aan de EHSAL (nu HUB) het vakgebied “algemeen management van het familiebedrijf” en dit in het laatste master-afstudeerjaar.

Hij is tevens voorzitter van de coöperatieve vennootschap Kanaal 127, innoverend ondernemen voor de sociale economie.

© copyright 2010 Genos bvba
webdesign: duall
illustraties © Jurgen Walschot